LÁMPA PROJECT 1.0

36_1204996125_Lampa_.jpg

Elég elítélhetõ módon, szeretek sötétben biciklizni szükségbõl, vagy sportból. Mit csináljak? Ez van

Hasonlóan elvetemült biciklis társaimmal egyszerû, minden tudományos alapot nélkülözõ láthatósági kísérleteket végeztünk és döbbenetes megállapításokat tettünk.

  1. A kukás mellény sötétben nem ér szinte SEMMIT, mert ha elõrehajolunk a kormányra, elõre nem ver vissza fényt, hátulról a hátizsák meg eltakarja a csíkot is.
  2. az elsõ és hátsó villogók nagyon jól észlelhetõk és ezért szükségesnek tartjuk a használatát elöl is.
  3. a közepes árfekvésû, különféle ledes elsõlámpák bizony az utat is kevéssé világítják meg, és a szembejövõ sem észleli eléggé, pláne, ha már mögöttünk valaki fészkelõdik a kikerülésünkhöz. (a villogó mellett, én pl. 3 ledes lámpát használtam+ )

rövid netezés után láttam egy hasonló szerkezetet Skori weblapján, tehát az ötlet tkp. nem az enyém. Felni csere elõtt álltam, ezért egy agydinamót (ami igazából generátor) fûztünk be.
A Konzum piacon vettem 4 db ledes zseblámpát, – sajnos csak három egyforma- aztán a kis tejforraló aljából elkészült a lámpaház, ami egy kamrában talált elzett ablakkitámasztóval megerõsítve elnyerte a képen látható formáját.
2-2 db lámpafejet sorba kötöttem, majd ezeket párhuzamosan. Induláskor és megálláskor a lámpák villognak – váltóáram! – , majd úgy kb. 12-14 km/h sebesség fölött már folyamatosan világítanak.
Már kb 1 hónapja folyik a tesztelés, városban és városon kívül. Eredmény: egyszerûen nem lehet, nem ÉSZREVENNI szembõl a kerékpárost, és amikor villog, még jobban feltûnõ. ÉN IS LÁTOM AZ UTAT !!!!! (ellenfényben is)
Bekerülési költség: 4 db zseblámpa= 5000 Ft. (aluminium), agydinamó= 5400 Ft. felni+küllõzés ~3500 Ft. Ennyiért kapnék kb. egy 15 w-os akkumulátoros power ledes lámpát, amit még töltögetni is kell. egy kis videón is dolgozom ezügyben
Beküldte ugyörgy

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..