GÁZÜZEMÛ WAGON!!

Egyszer nézegettem a tagok névsorát, s felfedeztem, hogy Jani barátunk extrái között felsorolta a gázüzemet! Nosza, írtam neki egy PÜ-t, hogy ossza meg velünk a tapasztalatait! Ma megjött a válasz, amit most megosztok a T. nagyérdemûvel. Íme!

Pár szóban a wagonomról. Gázüzemre a 15000-es szerviz után lett átépítve jelenleg 60000 van már benne. A tartály pótkerék helyére került, ezért a kerék mobil lett lehet pakolászni ösze-vissza de legaláb maradt csomagterem.
Gázrendszer jelemzõi hengerenkénti befecskendezés ezért kapott még egy injektor sort, amit utólag a motor tetején rögzitettek.
A tûzfalon kapot helyet a gázreduktor és a szûrõ, illetve relék és biztosítéktartók.
Az akkumulátor mellett lévõ szabad helyre került beépítésre a gázrendszer vezérlõ elektronikája.
A váltóbokszba pedig bekerült egy ledsor, ami jelzi a gáz menyiségét, illetve mellette van egy kézi átkapcsoló, amivel át lehet állni benzin- ill. gázüzemre.
A rendszer minden esetben benzinnel indul és ha a motor eléri a 30C -ot automatikusan átáll gázüzemre, amit nem igazán lehet észre venni, hacsaknem intenzíven húzatom, mert akkor van egy pillanatnyi rántás de nem veszélyes.
Ha elfogyik a gáz automatikusan visszaáll benzinre és egy sípoló hang jelzi tankolást. Ez a hang nyugtázható a kézi átkapcsolóval.
A fogyasztás 7,5-8l a gáz 140ft/l így elég gazdaságosan lehet autózni.
A beépítés 285000 ft-ba került+ mûszaki vizsga.
Nagyon jók a tapasztalataim, teljesítmény csökkenést nem igazán vettem észre, olajcserekor valvolin duralblendet használok mivel ezt javasolták gázüzemü autóba.
Mindig megbízhatóan mûködik, eddig egyszer tréfált meg – ez év februárjában – amikor -24 volt nem volt hajlandó csak benzinnel menni, mivel a gáz megdermedt a tartályban.
De ennyi hibát el lehet nézni, mivel ez elkerülhetetlen hacsak nem fûtöt helyen van az autó.
Készítek majd pár képet és azokat is elküldöm, hogy bemutassam mirõl is írtam.

Jani

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..