ÕRSÉG II.

36_1216409427_orseg_.jpg

Már biztos sokan jártatok az Õrségben, legutóbb úgy emlékszem épp. Dudóék…. Megunni nem lehet !
Az idén egy kicsit más szemszögbõl néztük a látnivalókat és kicsit kibõvítettük a határokat is. Egy idõ után már ismerõsek a fazekasok, mézesek, kástuk, ezért kis bátorságot merítve bemerészkedtem(tünk) az erdészeti sorompók mögé is.
Szépen nyomja az ember a jól karbantartott erdei úton, amikor egy tábla megállítja [link] azért bevallom egy kicsit izgatottabb lettem (hiába a berögzõdött dolgok elõjönnek), de aztán hajrá. Ragyogó erdei út vezet Szalafõrõl – Hodosra.[link] Ekkor sietõs volt az utam, Bajánsenye felé zúztam vissza…. Másnap visszatértünk a Bencével, és elgurultunk Kapornakra is [link] Itt található az ÕRSÉG múzeum, mely nagyrészt magán gyûjtemény. Építészeti, ipartörténeti, néprajzi, mezõgazdasági kiállítás. [link] közvetlenül egy magángazdaság szomszédságában. Ingyenesen látogatható, akár magyarul is mindent elmesélnek. Visszafelé láttunk egy ilyet: [link] természetesen ki kellett próbálni. Következõ napon átszaladtunk Ausztriába és onnan közelítettük meg a Hármashatárt. [link] hagyományosan szuper minõségû erdészeti úton kis séta és 270 m. szint legyõzése után egy kis emlékparkba érünk. Itt találkozik a Magyar-Szlovén-Osztrák határ. [link] ez is élmény volt. további képek a képtárban [link]

Beküldte ugyörgy

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..