VÉDJÜK, AMI VÉDHETÕ

A közelmúltban ti is bizonyára tapasztaltátok, igen megszaporodott az útfelújítások, útépítések száma. Sajnos én azt is többször, hogy milyen nem törõdöm módon zajlik az útépítésekhez az alapanyag szállítása. Idén már a 3. szélvédõmön is van kavicsfelverõdés. Talán, ha nem lenne cascóm, már azon gondolkodnék, miként lehetne páncél üveget tenni a WR+ keretébe.

De ez ugye nem túl reális dolog.

Amit viszont védhetünk az efféle sérülések ellen azok a hûtõjeink. Az igen ritka rácsozatú beömlõkön sajna nem csak a nagyobb bogarak ütnek jókorát, hanem a mozgásenergiájukkal jóval nagyobb kavicsok is. Már pedig egy klímahûtõ nem is olcsó mulatság, fõleg a velejáró procedúrával együtt.

Már korábban is gondolkodtam, hogy a tuning üzletekben keresek valami odaillõ rácsot. Aztán egy nagyon olcsó megoldást hozott az élet. Klímás ismerõsnél láttam elhasznált ipari klíma szûrõbetéteket, amelyeknek nagyon felhasználhatónak tûntek a fémrácsai.

Mivel a lámpamagasság állító elektronika javítása végett úgy is le kellett bontanom a lökhárítót, amely nem egy ördöngös mûvelet, így belefogtam és a helyére szabtam a fémrácsot is. Mintha gondoltak volna erre a gyárban is, mert a két szélén csavarhely volt, ahol rögzíteni tudtam a rácsot, valamint körben fel is ragasztottam.

Nos, amikor az alsó nyílással elkészültem, kitaláltam fentre is egy újítást. Karosszériával szín azonos szúnyoghálót! Így a kisebb rovarok sem tömítik el a hûtõ rácsozatát, és nem kell a magasnyomású mosóval bogártalanítanom.

Aki el hiszi, csinálja utánam, aki nem járjon utána!
Beküldte Little black 16

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..