BÁBOLNÁN JÁRTUNK ISMÉT..

Az elmúlt hétvégén un. háztömbkörüli motorversenyt rendeztek Bábolnán az alakulótéren, ahonnan ugyörgy-ék, sem hiányoztak

A Bábolnai Napok gépbemutatóinak helyén voltak a boxok és a statikus sor, a tér körül a városban, közúton a pálya. Ez a kemény izgalmas és ezért látványos pályák közé tartozik. A teljesség igénye nélkül: szombaton edzések és szerelések történtek, melyet többször elmosott az esõ. Vasárnap a napocska a szebbik orcáját mutatta, délelõtt a bemelegítõ körök folytak, idõmérõ edzések, majd du. 1-kor kezdõdött a verseny, az 50-es robogókkal, majd MZ-sek, majd a széria motorok. A végén a rendezõk megengedték, kvázi jutalomként, hogy a legfiatalabb versenyzõk mehettek néhány kört a lezárt pályán egy-egy komolyabb (125-ös) Hondával. Néhány képen látszik M. Vili barátom- veterán tatabányai motorversenyzõ- a 12 éves Ricsi unokájával, aki nagyon szép eredményeket ért el és az egyik legfiatalabb volt.

A versenyen sok veterán motor is volt, néhány nagyon igényesen felújítva. Szívdobogtató volt a gyönyörû Pannóniákat látni és figyelni, amint N. Laci a P20-al (199-es) rendre leelõzi a „komolyabb” gépeket is.

Közben egy veteránautós minitali is volt, amikor egy túra résztvevõi betértek egy kis idõre, a térre. Itt láttam élõben egy igazi magyar legendát, a gyönyörûen restaurált és kitûnõen mûködõ magyar csodát a Magomobilt. Sok-sok év után újra van magyar (japán) autó, de nem fog 70 évet kibírni, az biztos.

Természetesen sokat tátottam a szám, fényképeztem. Egy idõsebb úr éppen egy 600-as csilivili gépcsodát törülgetett, és még nem volt teljesen elégedett az eredménnyel, pedig ekkor már csak mikroszkópikus méretû porrészecskék voltak föllelhetõk a fényezésen.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..