ISMÉT SPLASH…

543_1182003494_alexey.jpg
Pár órával az Opel Agila után testvérmodelljérõl, a Suzuki Splashrõl is felkerültek az elsõ képek az internetre. Mindkét autót Esztergomban gyártják majd 2008 januárjától. Az elsõ gyári fotók alapján megállapítható, hogy a Wagon R+ utódjának szánt Splash függõleges elsõ lámpái miatt erõsen hasonlít a Swiftre.
Mûszakilag is rokon lesz a két Suzuki, ugyanis a Splash (és természetesen az Opel Agila is) a Swift futómûvét és padlólemezét kapja meg, ebbõl kifolyólag a méretek is nagyon hasonlóak lesznek: az újdonság hossza 5 mm-rel haladja majd meg a Swift 3965 mm-es értékét, a szélességük is közel azonos lesz, de az eltérõ felépítmény miatt a Splash/Agila páros jó tíz centivel magasabbra nyúlik, mint a Swift. Ez fõleg a hölgyeknek lehet hasznos, mivel a magasabbra tett ülések miatt könnyebben átlátják majd a városi forgalmat.
A Splash biztonsági színvonala fényévekkel jobb lesz, mint a Wagon R+-é volt, ugyanis akár hat légzsák és menetstabilizáló is rendelhetõ lesz hozzá, a Swift töréstesztjébõl kiindulva szinte biztos a legalább négycsillagos Euro NCAP-minõsítés.
A motorválaszték megegyezik majd az Agiláéval, tehát lesz egy egyliteres, 65 lóerõs és egy 1,2 literes, 86 lóerõs benzinmotor, a dízelhívõk pedig a jól ismert 75 lóerõs, 1,3-as, közös-nyomócsöves erõforrást választhatják, akár részecskeszûrõvel is.
Minden motorhoz alapáron ötfokozatú manuális váltó kapcsolódik, de az erõsebb benzineshez automatikus vagy automatizált erõátvitel is rendelhetõ lesz.De jó kis autó lesz ez!

Ha tetszik ha nem !!!

Beküldte Best Of Suzuki AD…

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..