A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK A KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS RENDSZERÉBEN

Tapasztalatom szerint van egy kis (?) félreértés-halmaz a Gépjármű Kötelező Felelősségbiztosítás körül. Szereztem egy e-Könyvet az Aegontól, amiben összefoglaltak mindent, amit tudni kell (vagy akarsz…) a Kötelezőről.

Tartalmazza az új teljesítmény alapú besorolási táblázatot, a legfontosabb változásokat. Ezek közül – ami a legtöbb félreértést szüli – az évfordulóra vonatkozó tudnivalók.
Egy példán keresztül értetném meg a dolgot:
Aki 2010. január 1-e ELŐTT vásárolta az autóját, vagy kötött rá kötelezőt, annak a kötelező biztosításának évfordulója TOVÁBBRA IS január 1-e lesz! Vagyis ők érintettek a mostani kampányban. Novemberben felmondhatják a jelenlegi szerződésüket és december 31-ig újra- vagy megköthetik az újat.

Aki viszont 2010. január 1-e UTÁN vettek autót (vegyük példának papsiműveket, az előző bejegyzés alapján…), azokra az idei kampány NEM VONATKOZIK, hiszen az ő évfordulójuk nem jan. 01., hanem a jelenlegi szerződéskötésük napja!

Egy jó hír a wagonosoknak:
A teljesítméyn alapú besorolásuk nem változik a köbcenti alapúhoz képest!

Az említett e-book-ot az alábbi linkről tudod letölteni:
Aegon eKönyv a KGFB-ről

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .